Wat kost een uitvaart?

Uitvaartkosten

Doorgaans kost een uitvaart tussen de € 5.000,- en € 10.000,-

Een uitvaart is bijna altijd maatwerk. De prijs hangt af van verschillende keuzes die worden gemaakt.

Denk aan:

 • aantal genodigden
 • catering
 • locatie
 • kist
 • baar
 • wade
 • opbaring
 • begraven
 • cremeren

Via het contactformulier hiernaast kunt u snel en eenvoudig een prijsopgave aanvragen. Door de vragen te beantwoorden via de mail kunt u een beeld schetsen van de gewenste uitvaart. Op basis hiervan ontvangt u van mij binnen 24 uur een prijsopgave per e-mail. Heeft u andere vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

Membership Uitvaartbegeleiding Rianne de Vries
Vast tarief wat zit daarin?
 • Dagelijks contact vanaf het moment van overlijden
 • 24 uur per dag bereikbaarheid, telefonisch, app of mail (ook in het weekend)
 • Contact onderhouden met derden zoals het crematorium, de begraafplaats en/ of kerk.
 • Wettelijke formaliteiten regelen zoals de aangifte van het overlijden
 • Het opmaken van de rouwkaarten, advertenties en dankbetuigingen
 • Samen vormgeven, plannen en organiseren van de uitvaart.
 • Het maken van een draaiboek voor de dag van de uitvaart.
 • Controle bij thuisopbaring
 • Begeleiding van de afscheidsdienst
 • Nagesprek ongeveer twee weken na de uitvaart
 • Advies over asverwerking, grafbedeling en eventueel dankbetuiging
Hoe begin je met het voorbereiden van een afscheid?

Als je de laatste wensen box hebt aangevraagd geeft dit je houvast in jouw proces. En die keuzes kunnen natuurlijk nog 100x wisselen! Vind je het lastig om het op papier te zetten, bespreek met je vrienden eens; wat past bij jou? Wat zeggen je vrienden over jou? Wat is je lievelingsplek? Lievelingseten? Waar hou je van? Mooie gesprekken volgen vanzelf!

Wil je een gesprek over je wensen? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Is een kleinere uitvaartonderneming duurder?

Zijn de kosten hoger? Over het algemeen niet, één en ander afhankelijk van je wensen. Omdat ik uiterlijk op de tweede dag na het overlijden een begroting maak, en weet waarvoor je verzekerd bent, heb je een helder en transparant kostenoverzicht. Omdat mijn bedrijf nauwelijks overheadkosten heeft en een grote verzekeraar natuurlijk heel veel, komt we onder de streep zeer waarschijnlijk een stuk voordeliger uit. Ook werk ik transparant en koop bij verschillende leveranciers in. Ik werk niet met prijsafspraken dus wat je afneemt betaal je niets meer en niets minder.

Mag je zelf een uitvaartbegeleider kiezen?

‘Ik heb uitvaartverzekering, kunnen mijn nabestaanden dan zelf een uitvaartverzorger kiezen?’ Dit is één van de meest gestelde vragen. Veel mensen hebben een verzekering afgesloten bij DELA, Monuta of Yarden. Men vraagt zich af of het mogelijk is voor een andere, kleinschaliger onderneming te kiezen.
 
Ja, je bent helemaal vrij om een uitvaartverzorger te kiezen!
Gelukkig kan dat, je bent helemaal vrij om voor een ander bedrijf te kiezen dan de maatschappij waarbij je verzekerd bent. Natuurlijk vindt de verzekeraar dat niet fijn.
Hij probeert je dan ook op vele manieren over te halen om toch bij hen te blijven voor het regelen van de uitvaart.  

Je “moet” bijvoorbeeld direct na het overlijden van uw dierbare het nummer bellen, dat op de grote gele of oranje polis sticker staat. Ook krijg je een brief waarin staat dat je duurder uit zult zijn, of dat niet alles vergoed gaat worden. Of dat je de ledenkorting onthouden wordt. In feite wordt je bang gemaakt….
 
De verzekeraar zal je proberen over te halen om voor hen te kiezen
Je wordt door de verzekeraar bang gemaakt voor: 

 1. allerlei ingewikkelde procedures
 2. hoge, onvoorziene kosten
 3. dat zaken niet vergoed worden

 En je weet, angst is altijd een slechte raadgever. Ik zal hieronder aangeven wat je kunt verwachten….       
 
Je bent er verzekerd, en heeft geen verplichtingen rond de uitvaart
Is het ingewikkeld om een andere uitvaartverzorger in de arm te nemen? Nee. Want de verzekeraar heeft geen enkel recht op jou als klant.

Je bent er verzekerd, je hebt niet de plicht om de uitvaart door hen uit te laten voeren.
De uitvaartverzorger van jouw keuze kan alles met de uitvaartverzekeraar regelen, zonder dat jij daar omkijken naar hebt. Alles wordt wel in overleg met je geregeld, zodat je van alles op de hoogte bent en blijft.

Welke soorten uitvaartverzekering zijn er?

Er zijn er globaal twee typen uitvaartverzekeringen. De polis die geld uitkeert (de kapitaalpolis) en de polis die diensten/goederen uitkeert (de naturapolis). Bij deze laatste polis heb je  bijna geen keuzemogelijkheden in producten/diensten. Als je iets extra wilt, zoals bijvoorbeeld gebak of een advertentie, komen de kosten een stuk hoger uit dan het verzekerde bedrag. Of je hebt bijvoorbeeld recht op 50 kaarten. Wil je er echter 61, dan betaal je voor die 11 stuks een flink bedrag. Dat bedrag krijg je niet vergoed. Zo geldt dat voor meer zaken…..
Bij beide polissen, dus óók bij de naturapolis, bent je vrij om een eigen uitvaartverzorger te kiezen. Het naturapakket vertegenwoordigt een financiële waarde, die ook als vrij besteedbaar geldbedrag kan worden uitgekeerd. Weliswaar geen enorm bedrag maar met creativiteit en organisatietalent is er veel mogelijk.

Wel of niet verzekeren?

Mijn advies is altijd; verzeker je niet voor een uitvaart maar probeer, als dat lukt, zelf te sparen. Dan ben je onafhankelijk in alle keuzes.

De meeste mensen die een uitvaartverzekering hebben kopen hun angst af. Ze denken dat door het afsluiten van een verzekering alles geregeld is voor hun nabestaanden. Helaas is dit vaak niet waar….

Ook merk ik dat mensen met een verzekering eigenlijk vaak niet weten waarvoor ze precies verzekerd zijn. Daarom organiseer ik iedere maand een vrijblijvend spreekuurtje met een polischeck. Helder toch?! 

Wat kost een crematie in Schagen?

Hier vindt u de tarieven van Yardenhuis Schagen:

 

Tarieven yardenhuis van Schagen